Ana SayfaBiyografilerYuval Noah Harari

Yuval Noah Harari

Doğum:1976, Kiryat Ata – İsrail
Ölüm:
Meslek:Yazar

Yuval Noah Harari Kimdir?

Yuval Noah Harari, İsrail’in Kiryat Ata’sı Shlomo Harari ve Pnina Harari’nin doğup büyümekte olan üç çocuğundan biridir. Ailesi Doğu Avrupa ve Lübnan kökenli seküler bir Yahudi aileydi. Babası devlette çalışan bir silah mühendisiydi ve annesi bir büro yöneticiydi.  Harari üç yaşında kendi kendine okumayı öğrenmiştir. Hayfa’daki Leo Beck Eğitim Merkezi’nde sekiz yaşından itibaren entelektüel için açılan yetenekli çocuklar arasında yer almış ve okumuştur. Atuda programının bir parçası olarak üniversite eğitimine devam etmek için İsrail Savunma Kuvvetleri’ndeki zorunlu askerlik hizmetini ertelemiştir. Daha sonra eğitimlerinin ardından sağlık sorunları nedeniyle askerlik hizmetini tamamlamaktan muaf tutuldu. 17 yaşında Kudüs İbrani Üniversitesi’nde tarih ve uluslararası ilişkiler okumaya başlamıştır.

Harari eşcinseldir ve karısı İtzik Yahav ile 2002 yılında tanışmıştır. Yahav aynı zamanda Harari’nin kişisel menajeridir. Kanada’nın Toronto kentinde resmi bir törenle evlendiler.

Harari, 2000 yılında Oxford’da başlattığı Vipassana meditasyonunun “hayatımı değiştirdiğini” söylüyor.Her gün iki saat pratik yapıyor (iş gününün başında ve sonunda bir saat ), her yıl sessizce ve kitap veya sosyal medya olmadan 30 günlük veya daha uzun bir meditasyon inzivası yapıyor. Yardımsever bir Meditasyon öğretmenidir. Homo Deus’u “bana önemli şeyleri sevgiyle öğreten öğretmenim SN Goenka’ya” adadı ve “Bu kitabı on beş yıl boyunca Vipassana uygulayarak edindiğim odaklanma, huzur ve içgörü olmadan yazamazdım” dedi. Meditasyonu da bir araştırma yöntemi olarak görmektedir.

Harari bir vegan ve bunun süt endüstrisinin temelinin anne, inek ile buzağı arasındaki bağı kopardığı görüşü de dâhil olmak üzere araştırmasından kaynaklandığını söylüyor.  Ayrıca Harari, İsrail’in merkezinde bir topluluk yerleşimi olan Karmei Yosef’te yaşamaktadır.

Kısa Bilgiler
  • Yuval Noah Harari İsrailli tarihçi ve yazardır.
  • İsrailli bir kamu entelektüeli, tarihçi ve Kudüs İbrani Üniversitesi Tarih Bölümü’nde profesördür.
  • Popüler bilim en çok satan kitapları Sapiens: İnsanlığın Kısa Tarihi kitabıdır.
  • Homo Deus: Yarının Kısa Tarihi ve 21.Yüzyıl İçin 21 Ders kitabının yazarıdır.
  • Yazıları özgür iradeyi, bilinci, zekâyı, mutluluğu ve acıyı inceler.
  • Harari, yaklaşık 70.000 yıl önce Homo sapiens’in rakip Neandertallerin ve Homo cinsinin diğer türlerinin yerini aldığı, dil becerilerini geliştirdiği ve yapılandırılmış toplumları geliştirdiği ve zirai yırtıcılar olarak yükseldiği, tarım devrimi tarafından desteklenen ve hızlanan “bilişsel devrim” hakkında yazıyor.
  • İnsanların çevreleri üzerinde neredeyse ustalığa yaklaşmalarına izin veren bilimsel yöntem. Kitapları aynı zamanda, akıllı biyolojik organizmaların kendi yaratımları tarafından aşıldığı fütüristik bir biyoteknolojik dünyanın olası sonuçlarını da inceliyor; “Homo sapiens bir yüzyıl içinde yok olacak” dedi.

Yuval Noah Harari Eserleri

  • Hayvanlardan Tanrılara – Sapiens
  • Yuval Noah Harari Seti-3 Kitap Takım
  • Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi
  • 21.Yüzyıl için 21 Ders
  • Sapiens: Grafik Tarih Birinci Cilt-İnsan Türünün Doğuşu
  • Hayvanlardan Tanrılara – Sapiens
  • Homo Deus: A Brief History of Tomorrow
  • Yuval Noah Harari Seti-3 Kitap Takım

Yuval Noah Harari’nin Sözleri ve Alıntılarına Bakmanızı Öneririz.

Sayfamızda Yuval Noah Harari’nin sözleri ve alıntıları yer alır.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry
KitapDiyarı
KitapDiyarı
İnsan her şeyi anlatamaz, zaten kelimeler de her şeyi anlatmaya yetmez.

BENZER KONULAR

YORUMLAR

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüleyin

Sosyal Medya

788BeğenenlerBeğen
4,161TakipçilerTakip Et
21TakipçilerTakip Et
22TakipçilerTakip Et
55AboneAbone Ol

Günün Kitabı

Editör Seçimleri

Popüler Konular

Son Konular