Kavgam – Adolf Hitler
Tür: | Yaşam Öyküsü |
Yazar: | Adolf Hitler |
Yayınlanma Tarihi: | 1925 |
Yayınevi: | Sonsuz Kitap |
Konusu
Hitler’in siyasal ve ekonomik tezlerinin yer aldığı, kapitalizmin ve Marksizmin eleştirildiği bu kitap, aynı zamanda bir otobiyografi olması nedeniyle de kıymete değerdir.
Kavgam Özeti
Bugün Adolf Hitler’in yazdığı ya da yazdırdığı Kavgam kitabını inceleyeceğiz.
Yirminci yüzyılda dünyaya damga vuran Adolf HİTLER , kaleme aldığı kavgam adlı eserinde siyasi ve iktisadi düşüncelerine yer vermiştir. Hitler nasyonal sosyalizm adını verdiği ideolojik düşüncesine kendi kuramları ile değerlendirmiş ve hayata geçirmeye çalışmış. Ayrıca marksizmi Almanya için bir tehlike olarak görmüş ve bununla mücadele etmiştir. Etnik milliyetçilik görüşünü açıkça dile getirmiş ve Almanya’nın dünyada egemen güç olmasının hayata geçirilmesini açıkça belirtmiştir. Yahudilerin Almanya devleti iktisadını, ekonomisini ele geçirerek Almanya üzerinde güç sahibi olmasından ötürü Yahudilerden nefret etmiş, hakaretlerini yazmıştır. Güç sahibi olarak her şeyi başarabilir , aynı şekilde sahibi olduğunuz güç sizi zehirleyebilir. Kitapta güçlü olarak her şeyi başarmak isteyen hırslı bir adamın hayatı da anlatılıyor. Güç ve Adalet dünyayı kurtaracak.
Kitap Analizi
”Hitler’in Kavgam kitabı, içeriğinden ziyade, zihniyetiyle, edasıyla, ruh haliyle, “ses tonuyla”, nasıl etkili olduğunu anlatan bir çalışma… Faşizme damgasını vuran, “irade” ve “kararlılık” gösterisiyle fanatik dünya görüşünün bir tahlili… Bu fanatizmin hangi toplumsal alt üst oluş koşullarında, hangi hayal kırıklıklarına hitap ederek yeşerebildiğine ve özellikle “yarı aydın” muhitlerde nasıl yayılabildiğine dair keskin bir gözlem… Bu küçük kitap, Hitler, Kavgam ve nasyonalsosyalist zihniyet dünyası hakkında, kısa-öz ve derin analizindeki başarısıyla takdir gördü.”
Kavgam – Kitap Açıklaması
İşgal altındaki topraklarımız anavatana ateşli protestolarla değil, kılıcın indirdiği zafer darbeleriyle katılabilir.
Daha önce de değindiğim gibi, dünyanın altını üstüne getiren büyük olayların tamamı yazı ile değil, sözle meydana getirilmiştir.
Siyasi kuruluşlar karşılıklı çıkarlarından dolayı birbirleriyle göstermelik olarak anlaşırlar. Benim felsefi doktrinim ve partim bu çıkar gruplarıyla kesinlikle anlaşamaz, çünkü benim doktrinim dünyayı tekrar mutlu bir şekilde yaşatacak güce sahiptir. Böyle bir idealde elbette ki geçici anlaşmalar söz konusu olamaz.
Beceri ve yetenek eğitimin bir ürünü değildir. Bu yetenek kişide doğuştan vardır. Yani bu Tanrı´nın bir lütfudur.
– Adolf HİTLER
”Babama saygı besliyordum ama annemi kalpten seviyordum.”
“Kendinizi dünya üzerinde hiç kimseyle karşılaştırmayın. Karşılaştırıyorsanız, kendinize hakaret ediyorsunuzdur.”
Her canlı için adelet ve herkes için adelet sağlanmadığı sürece dünya kötülükten kurtulamayacaktır..
Beceri ve yetenek eğitimin bir ürünü değildir. Bu yetenek kişide doğuştan vardır. Yani bu Tanrı´nın bir lütfudur.
Her insan da yetenek vardır yeterki kullanmasını bilelim harika bir çalışma olmuş emeğinize sağlık başarılarınız devamını dilerim