İrade Terbiyesi – Julet Payot
Tür: | Kişisel Gelişim |
Yazar: | Julet Payot |
Yayınlanma Tarihi: | 1895 |
Yayınevi: | Flipper Yayıncılık |
İrade Terbiyesi Özeti
Kitabımızda İnsanı kısa vadeli hazlara yönelten dış kaynakların kendi iradesine verdiği zararları, sonrasında yarattığı yoksunluğu ve sorumluluklarını yerine getirmemekten dolayı yaşadığı bunalımın çözümünün aslında
İrade terbiyesinden geçtiği anlatılıyor.
Bugün yaşadığımız dijital çağda tüketmeye odaklıyken irada terbiyesinin hayati bir önem taşıdığını söylersek yanlış olmaz.
Hem düşünce anlamında hem de metafizik anlamda irade terbiyesini ele alan yazarımız, kalıcı huzur ve mutluluk için bu konuyu bütün yönleriyle kitabında ele alıyor.
Yine irade terbiyesinde mücadele edilmesi gerekenin aslında isteksizlik olduğunu dile getiriyor.
Hepimizin yaptığımız her şeyde bir bahane bulabileceğimizi, isteksizlikle desteklediğimiz bahanelerimizin daha güçlü hale geldiğini ifade ediyor.
Günümüzde irade gücünün be kadar önemli olduğunu düşündükçe, güçlü irademizin göstergesi olan kalıcı ve sürekli zihinsel aktiviteler için değerli tespitleri olan bu kitabımızı tavsiye etmesem olmaz diye düşünüyor ve kitaptan bir alıntı ile son cümlemi yazıyorum.
Beynimi parlatacağım diye ne kadar aşırı çalışırsanız, o kadar köreltirsiniz. Kitaptan istifade etmek isteyenlere keyifli okumalar dilerim.
İrade Terbiyesi – Kitap Açıklaması
Cemil Meric’in “Disiplin içinde çalışmayı bu kitaptan öğrendim.” diye tarif ettiği “İrade Terbiyesi” İlk yayımlandığı tarihten itibaren pek çok dile çevrilmiş ve tembellik, İsteksizlik gibi huylardan kurtulmak isteyenlerin başucu kitabı olmuştur.
Kitapta bilhassa gençlere ve zihnini kullanarak çalışanlara hitap eden Fransız profesör kendi hayatından aktardığı Örnekleri ve başka düşünürlerin tespitlerini de kullanarak İnsanın İrade zayıflığıyla nasıl mücadele etmesi gerektiğini anlatıyor. Prof.Dr. Ali Fuat Başgil Gençlerle Başbaşa kitabında şöyle demektedir: “Mösyö Girard bize bir kitap tavsiye etti ve mutlaka okumamızı söyledi. Bu, Aix-Marseille Üniversitesi rektörü Jules Payot’un “irade Terbiyesi” adlı kitabı İdi. Ertesi gün şehre İnerek kitabı aldım, ihtiyar bir meşenin dibine oturarak İrade Terbiyesi’ni okumaya koyuldum. Okudukça İçimde tahassür ve nedametle karışık müphem bir acı duymaya başladım. Kendi kendime, ah bu kitap on sekiz yirmi yaşlarımdayken elime geçmeliydi diyor ve geciktiğim için üzülüyordum.”
(Tanıtım Bülteninden)