Ana SayfaÇocukDilek Şurubu

Dilek Şurubu

Dilek Şurubu – Michael Ende

Tür:Çocuk
Yazar:Michael Ende
Yayınlanma Tarihi:2017
Yayınevi:Pegasus Yayınları
ISBN:9786052993118
Karakterler

İblis Şarlatan: Kötülük yapmakla yükümlü bir büyücü. Yılın sonunda görevlerini tamamlayamayınca icradan kaçmaya çalışır.

Melun Kurtçuk: İblis Hazretleri’nin icra memuru. İblis Şarlatan’ı cezalandırmakla görevlendirilmiştir.

Zalime Vampirsoy: İblis Şarlatan’ın hırslı ve çıkarcı teyzesi. Dilek şurubunun peşindedir.

Karga Yakup: Zalime Vampirsoy’un yardımcısı gibi görünse de aslında Hayvanlar Yüksek Şurası’nın ajanıdır.

Kedi Mauro: İblis Şarlatan’ı gözetlemek için görevlendirilmiş bir ajan kedidir.

Aziz Yılbaşı: Karga ve kediye kötülüğü durdurmaları için yardım eden gizemli karakter.

Konusu

Kötü büyücü İblis Şarlatan, yılın son gününe kadar yeterince kötülük yapamamıştır. Bunu fark eden İblis Hazretleri, onu cezalandırmak için Melun Kurtçuk’u yollar. İblis Şarlatan, kendini kurtarmak için çareler ararken, Hayvanlar Yüksek Şurası onun faaliyetlerini izlemek üzere ajanlarını devreye sokar. Aynı zamanda, hırslı teyzesi Zalime Vampirsoy da dedelerinden miras kalan ve her dileği gerçekleştirebilen “Dilek Şurubu”nun peşindedir. Ancak bu iksirin işleyişi farklıdır: İstenen şeyin tam tersi gerçekleşir.

İblis Şarlatan ve Zalime Vampirsoy, dilek şurubunu ele geçirmek için iş birliği yapar, ancak ajanlar Karga Yakup ve Kedi Mauro, bu güçlü iksirin kötülerin eline geçmemesi için mücadele eder. Yeni yıl çanı çalınmadan önce iksire zaman büyüsü eklenerek ters etkisi ortadan kaldırılır. Bunu bilmeyen İblis Şarlatan ve Zalime Vampirsoy, kötülük yapmak için içtikleri şurupla kendilerini iyiliğe mahkûm ederler. Böylece kötülük yapamaz hale gelirler ve Melun Kurtçuk onların her şeyine el koyarak cezalandırır.

Dilek Şurubu Özeti

Yılın son gününde, kötülüklerini tamamlayamayan İblis Şarlatan, icradan kaçmaya çalışırken, hırslı teyzesi Zalime Vampirsoy dedelerinden kalan dilek şurubunun peşine düşer. Bu şurup, dileklerin tersini gerçekleştirmektedir. Ancak, ajan Karga Yakup ve Kedi Mauro, kötülüğün önüne geçmek için iksirin etkisini değiştirir. İblis Şarlatan ve Zalime Vampirsoy, bu değişikliği fark etmeden iyi dileklerde bulunarak kendilerini iyiliğe mahkûm ederler. Böylece kötülük yapamaz hale gelirler ve cezalandırılırlar. Hayvan ajanları, kötülüğü engellemenin sevincini yaşar.

Dilek Şurubu – Kitap Açıklaması

Momo ve Bitmeyecek Öykü kitaplarıyla hafızalarımıza kazınan yazar Michael Ende, şimdi de Dilek Şurubu adlı kitabıyla okuyucuyla buluşuyor. Leman Çalışkan’ın Türkçeleştirdiği kitap, Pegasus Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

İblis Şarlatan başarılı bir büyücüdür. Ancak bu yıl yeteri kadar kötülük yapmayı bir türlü başaramamıştır. Şarlatan’dan şüphelenen Hayvanlar Yüksek Şurası harekete geçmiş ve Şarlatan’ın evine onu gözlemlemesi için bir ajan göndermiştir: Mauro adında bir kedi. Biraz saf olmasına rağmen meraklı davrandığı için Şarlatan onun yanında dikkatlidir ve kafasına göre kötü büyüler yapamamaktadır.

Şarlatan’ın teyzesi Zalime Vampirsoy’un da durumu pek parlak değildir. Karga Yakup, onu izlemeye başladığından beri Zalime istediği kadar kötülük yapamaz olmuştur. Kötülük açığını kapamak için İblis Şarlatan ve Zalime Vampirsoy bir araya gelip kolları sıvarlar. Zalime Vampirsoy’un, sorunu hızlıca çözüme ulaştıracak ve onları iki ajandan kurtaracak çok özel bir planı vardır…

“Kitaplarım arasında belki de en eğlencelisi.”

-Michael Ende-

“Zıpır kelime oyunlarıyla renklenmiş, komik bir hikâye. Dâhiyane ve oldukça yaratıcı.”

-Kirkus Reviews-

(Tanıtım bülteninden)

Bizi Takip Edin! @kitapdiyaricomtr

KitapDiyarı
KitapDiyarı
İnsan her şeyi anlatamaz, zaten kelimeler de her şeyi anlatmaya yetmez.

Bilgilendirme
“Sitemiz, kitaplara dair bilgiler sunarak hafızanızı yenilemenize ve yeni okuma deneyimlerine adım atmanıza yardımcı olmayı amaçlamaktadır.”

BENZER KONULAR

YORUMLAR

Abone
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle

Sosyal Medya

772BeğenenlerBeğen
4,942TakipçilerTakip Et
21TakipçilerTakip Et
27TakipçilerTakip Et
161AboneAbone Ol

Günün Kitabı

Editör Seçimleri

Popüler Konular

Son Konular