Ana SayfaRoman00:00 Biri Sizi Düşünüyor

00:00 Biri Sizi Düşünüyor

00:00 Biri Sizi Düşünüyor – N.G. Kabal

Tür:Roman
Yazar:N.G. Kabal
Yayınlanma Tarihi:2020
Yayınevi:Ephesus Yayınları
Karakterler

Nazlı: İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyan, soğuk, umursamaz, çalışkan, planlı, eğlenmeyi sevmeyen ve aşka inanmayan biridir.

Ecem: Nazlı’nın yakın arkadaşı olduğu gibi ayrıca oda arkadaşıdır. Sıcakkanlı, her gün partilere giden, derslere asla vakit ayırmayan, plansız ve arkadaşları için -özellikle Nazlı- her şeyini verebilecek kadar iyimser birisidir.

Ezel: İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyan ve Nazlı ile beraber aynı proje ödevine hazırlanan kişi.

Konusu

Jane Austen üzerine ortak bir ödev için hazırlan Nazlı’nın kendi hayatıyla hesaplaşması, geçmişini unutarak kendine yeni bir kimlik belirlemesi ve Nazlı’nın attığı her adımda karanlık düşlerine biraz daha gömülmesi konu ediniyor.

00:00 Biri Sizi Düşünüyor Özeti

İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyan ve birbirlerinden habersiz olan Nazlı ve Ezel, bir gün Jane Austen’in “Gurur ve Önyargı” kitabı hakkında bir proje ödevi hazırlamak zorunda kalırlar. İkisinin de bu kitap ve daha pek çok konuda karşıt görüşleri vardır. Nazlı’nın oda arkadaşı ve yakın arkadaşı Ecem, Nazlı ile farklı dünyalardandır. Nazlı; Soğuk, dikkatsiz, çalışkan, planlı, eğlenmeyi sevmez ve aşka inanmaz. Ecem ise; Her gün partilere giden, derslere hiç zaman ayırmayan, başta Nazlı olmak üzere arkadaşları için her şeyini verebilecek kadar plansız ve iyimser, sıcakkanlı bir insandır.

Nazlı’nın karanlık zamanlarında bu ikilinin ara sıra çıkan kavgaları ve münakaşaları; Aynı zamanda birbirlerine destek olmaları ve birbirlerini düşünmeleri Nazlı ve Ecem için bir hayat dersidir. Nazlı, geçmişinden gerçek benliğini silerek ve kendine yepyeni ama bir o kadar da “sahte” bir kimlik yaratarak hayatına devam etmeye çalışır.

Ezel’le yaptığı bu proje ödevi, o karanlık günlere dönmesine, kendini bulmaya çalışmasına ve hiç istemediği geçmiş günleri hatırlamaya başlamasına yardımcı olur. Ne Ecem, ne Ezel ne de başkaları onu bu tutsak anılarından kurtaramaz. Onu bu esaretten kurtarması ve geçmişindeki ölü düğümleri birer birer bulması gerekmektedir.

00:00 Biri Sizi Düşünüyor – Kitap Açıklaması

İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyan Nazlı ve Ezel, Jane Austen üzerine ortak bir ödev hazırlamak zorunda kalırlar. Ancak bu ödev zamanla Nazlı’nın kendi hayatıyla hesaplaşma işine dönüşür. Geçmişini unutarak kendine yeni bir kimlik belirleyen Nazlı, her attığı adımda karanlık düşlerine biraz daha gömülür. Bu yolda ona ne en yakın arkadaşı Ecem, ne Ezel, ne de diğer insanlar yardımcı olabilirler. Çünkü bu tamamen, Nazlı’nın çözebileceği bir kördüğümdür.

Edebiyat ve sanata dair hem hoş hem de sorgulayıcı ayrıntıların yer aldığı 00.00 Biri Sizi Düşünüyor aşkı en derinlerde bulmaya çalışan bir roman. Ve baş döndürücü, bir atlıkarıncada vakit geçiriyormuş gibi…

Herkesin dünyada bir kez birine karşı, insanların aşk dediği o şeyi hissedebileceğine inanıyordum ve kendi hakkımı çoktan kullandığımı biliyordum

(Tanıtım Bülteninden)

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry
KitapDiyarı
KitapDiyarı
İnsan her şeyi anlatamaz, zaten kelimeler de her şeyi anlatmaya yetmez.

BENZER KONULAR

YORUMLAR

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüleyin

Sosyal Medya

788BeğenenlerBeğen
4,140TakipçilerTakip Et
21TakipçilerTakip Et
22TakipçilerTakip Et
55AboneAbone Ol

Günün Kitabı

Editör Seçimleri

Popüler Konular

Son Konular