Antikacı

Antikacı – Bahadır Yenişehirlioğlu

Tür:Roman
Yazar:Bahadır Yenişehirlioğlu
Yayınlanma Tarihi:2019
Yayınevi:Timaş Yayınları
Karakterler

Cemil Bey: Küçük yaşlarda babasının annesine yapmış olduğu şiddetlerli görerek büyüyen ancak evlendiğinde oda babası gibi olan, Sakine adında eşi ve tuğrul adında bir oğlu olan ana karakterdir.

Süreyya: Cemil Bey’in en iyi arkadaşıdır. Eşi ve çocuğu zalimce öldürülür.

Sakine: Cemil Bey’in ona olan aşkına karşılık verip evlenen, Tuğrul adında bir çocukları olan kadındır. Cemil Bey’in yapmış olduğu şiddetler neticesinde hasta olmuş ve ölmüştür.

Tuğrul: Cemil Bey ve Sakine’nin çocuğudur.

Konusu

Antikacı Cemil Bey’inkendiyle hesaplaşma hikâyesini bir Türkiye panoraması üzerinden ustalıklı bir kurgu ve etkileyici bir üslupla konu edinmiştir.

Antikacı Özeti

Babasının annesine olan şiddetlerine dayanamayan, annesinin yanında olmaya çalışan Cemil Bey, Yaşadıkları bu olaylar karşısında sessiz kalışı onu sürekli evden kaçmaya zorlamıştır. Ancak annesinin yalnız kalacağını düşünerek gidemez. Yakın arkadaşı ola Süreyya ile sürekli takıldıkları yer olan kebapçıda kebap yerler sonra da Ayn-ı Ali denilen yerde otururlardı. Cemil Bey, arkadaşı Süreyya’nın olaylara bakış açısına hep imrenmiştir. Bir gün tekrar oturup sohbete tutuştuklarında Süreyya Sakine’nin Cemil adında birine âşık olduğunu duyar. Bu duruma çok üzülür Cemil Bey, çünkü oda Sakine’ye âşıktır. Cemil Bey’in annesi babasının yaşattığı şiddetlere daha fazla dayanamayarak psikolojik haplar alarak intihar eder.  Bu durum sonucunda Cemil Bey babası ile ilişkilerini koparır.

Aradan uzun bir zaman geçtikten sonra nihayet Cemil Bey ve Sakine evlenirler. Düğünden kısa bir süre bir gece vakti kapıları çalınır. Gece ihtilal olmuş ve Cemil Bey’in babasını alıkoymuşlardır. Babasının Cemil Bey’e son sözleri ‘’hakkını helal et oğlum’’ demesiydi.

Uzun yılların ardından Cemil Bey ve Sakine’nin Tuğrul adında bir çocukları olmuştur. Ancak Cemil Bey’de babasına benzemiş annesine yaptıklarını Sakine’ye yapmıştır. Sakine hastalanır ve yataklara düşer. Hastalığına çare bulunamaz ve tam ölürken.’’ Hakkımı helal etmem için çocuğumuza hem anne hem baba ol yoksa hakkımı helal etmem’’ der. Bu durum üzerine oğlu Tuğrul’un ona kızgınlığını küçük yaşlarda babasına duyduğu kızgınlığa benzettir. Bir gün bir yabancı ile karşılaşır ve hayattı tamamen değişmeye başlar. Eski Cemil Bey gitmiş, artık eskiden eser kalmamıştır.

Romanın sonlarına doğru eski arkadaşı Süreyya onu görmeye gelir.  Süreyya’nın çocuğu ve eşi zalimce öldürülmüştür. Bu durum karşısında çok üzgün olan Cemil Bey, Süreyya’nın hayatında tutunması için elinden geleni yapar.

Antikacı – Kitap Açıklaması

Romanları ve oyunculuğu ile Türkiye’de ve dünyada büyük ilgiyle takip edilen Bahadır Yenişehirlioğlu bu kez şaşırtıcı bir romanla çıkıyor okurlarının karşısına.

Her şeyi geride bırakıp çekip gitmek kolay mı? Kurmak için yıllarca uğraştığı düzeninden bir çırpıda vazgeçebilir mi insan? Geride bıraktıkların ne olacak? Sorumluluklarını ne yapacaksın? Gözünün içine muhabbetle bakanlar ne yapacak sensiz?

Peki ya hayallerin? Gerçekten yaşadığın hayatı istiyor musun? Bu kısacık ömrünü başkalarının istediği gibi mi sürdüreceksin? Benliğini bulmak için hiç mi uğraşmayacaksın? Gidebilirsen eğer, gittiğin yerde seni neler bekler? Gidemezsen kimdir aslında bunun sorumlusu?

Üsküdar’ın sırtlarından İstanbul’u sessizce izleyen o ev, içinde Antikacı Cemil Bey’in hikâyesiyle birlikte neler barındırır?

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry
KitapDiyarı
KitapDiyarı
İnsan her şeyi anlatamaz, zaten kelimeler de her şeyi anlatmaya yetmez.

BENZER KONULAR

YORUMLAR

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüleyin

Sosyal Medya

788BeğenenlerBeğen
4,148TakipçilerTakip Et
21TakipçilerTakip Et
22TakipçilerTakip Et
55AboneAbone Ol

Günün Kitabı

Editör Seçimleri

Popüler Konular

Son Konular